duminică, 25 august 2013

Camera 7


Acum două săptămâni eram la judecătoria Craiova să depun o contestație împotriva unui proces verbal de circulație. Aer vechi, lumină puțina, deja regretam ca o să mai vin pe acolo. Așteptam să îmi vina rândul, într-o ordine la mica înțelegere. Erai acolo când am venit, intri înaintea mea. Vine unu și ne strica ordinea dându-se drept însoțitorul unei bătrânici pe care am lăsat-o în fața ca niște buni samariteni ce suntem. Îi sar toți în cap și îl scot afara. Eu chiar nu îi înțeleg pe ăștia de prefera sa își ia șuturi în fund și înjurături pentru 10 minute de așteptat în plus.

Plec spre camera 7 să depun și cererea pentru certificatul de grefă. Numele nu spune totul asa ca o să dau o definiție pe care să o înțeleagă tot omul. Este dovada legala ca ai depus contestația, necesară la poliție.

La camera 7 pe ușă era o coală de hârtie A4 pe care scria ÎNCHIS. Ce era închis? Tot biroul, doar ușa. Aveam o întrebare și mai multe răspunsuri. Cer ajutor unui jandarm care trecea pe acolo.
- E închis domnu, veniți mâine.
Coșmar să vin și maine. Nu ma las înfrânt asa ușor de sistem și ma duc să întreb la prima camera care avea ușa deschisa. Acolo un domn amabil îmi zice:
- Intrați pe ușa vecina, mergeți puțin și faceți stânga.
Acolo era alt birou care se ocupa cu altceva și care comunica cu camera 7 printr-o ușa. În ușa de legătura era o masa înconjurata de teancuri de dosare și la ea o domnișoara care primea și cereri de eliberare certificate de grefă.

A doua oara când m-am dus să ridic certificatul de grefa, ca nu se fac în aceeași zi, m-am dus direct la ținta.